2.1 Hantera ekonomi
2.2 Anskaffa varor och tjänster
2.3 Hantera personalfrågor
2.4 Ge juridiskt stöd
2.5 Hantera handlingar, arkiv och bibliotek
2.6 Hantera IT, telefoni och internservice
2.7 Kommunicera
2.8 Granska och utvärdera verksamheten
2.9 Hantera lokaler och lokalsäkerhet
3.1 Leda, samordna och följa upp livsmedelskontrollen
3.8 Riskvärdera livsmedel
3.2 Utarbeta regler för säkrare livsmedel
3.9 Hantera krisberedskap och civilt försvar
3.3 Hantera godkännande, tillstånd och dispens för livsmedel
3.10 Underlätta livsmedelsföretagande
3.4 Utföra livsmedelskontroll
3.11 Samverka och hantera larm om säkra livsmedel
3.5 Hantera anmälningsärenden
3.6 Utföra tjänster och uppdrag
3.7 Utveckla och utföra laboratorieanalys
1.1 Hantera extern styrning
1.2 Hantera intern styrning
1.3 Samverka externt
4.1 Handlägga ärenden rörande redlighet
4.2 Samverka och utbilda inom redlighet
X.X.1 Administrera utbildningar och kurser
X.X.2 Arbeta i projekt
5.1 Nyttovärdera livsmedel
5.2 Utföra matvaneundersökning
5.3 Ge råd om hållbara matvanor
5.4 Samverka om hållbara matvanor och nutrition